Støt på 10er
top of page
  • Kim Selsø

Av for en maveplasker! Tak for støtte til Stressfar.dks crowdfunding-projekt

Opdateret: 12. sep. 2023

Stressfar.dks crowdfunding-projekt på hjemmesiden Boomerang.dk er nu afsluttet. Realiteten er, at hvis jeg var sprunget ud fra timeter-vippen i svømmehallen, var jeg endt som invalid. Heldigvis var det bare min stolthed, der var på spil, men den er så også slemt ramponeret.


Resultatet af crowdfunding-projektet endte som en gedigen maveplasker, hvilket jeg ikke er stolt af. Alligevel skal der lyde et stort tak til alle jer, der delte budskabet på jeres sociale profiler og en kæmpe fanfare til de, der gavmildt støttede med store og små beløb.


Jeg var klar til at springe ud på det dybe vand men endte med krebse-røde lår og maveskind og nogen dyre lærepenge.


Forud for projektet havde jeg ingen erfaring med crowdfunding (ud over hvad jeg havde læst mig til), og det var lidt et eksperiment. Ud over håbet om at skaffe midler til at finansiere udvikling af siden og producere mere kvalitetsindhold havde jeg også den bagtanke at teste opbakningen til konceptet og villigheden til at betale penge for det indhold, jeg bruger ret meget tid og energi på at lave.


Tilmeld dig Stressfars nyhedsbrev her og få automatisk besked,

når der er nyt. Kan du lide hvad du læser? Del, kommenter

eller like på Facebook eller LinkedIn.


Svaret var desværre et rungende nej tak, og det må jeg så tage til efterretning. Målet var at indsamle 92.500 kr. Der blev indsamlet 3.400 kr. fra i alt ni donorer, hvoraf jeg selv stod for de to donationer for at sætte lidt fut i indsamlingen. Dvs. at syv personer inklusive min kone, syntes at Stressfar.dk er værd at støtte. Av. Den gjorde ondt.


Heldigvis koster det ikke dig noget. Reglerne på Boomerang.dk er sådan, at hvis beløbet ikke nås, betales pengene tilbage til deres ejermand eller kvinde. Hvis du er en af dem, der har doneret, får du altså dine penge retur. Tusind tak for lån.


Nu er jeg ikke typen, der går ud i laden og hænger mig. I stedet har jeg lukket mit firma for fremover at koncentrere mine ressourcer om familie og lønarbejde. Medlemsuniverset på Stressfar.dk, som jeg startede op som et forsøg sidste år, er lukket ned og betalingsindholdet er gjort gratis. Planerne om flere e-bøger, lydfiler, podcast osv. er sat i bero.


Tak til de godt 27 mennesker, der nåede at melde sig ind og en særlig tak til de cirka halvdelen, der også betalte for et abonnement. I har en stor plads i mit hjerte.


En begivenhedsrig rejse

Maveplaskeren med crowdfunding-projektet er den hidtidige kulmination på en rejse, der begyndte i oktober 2017. Dengang var der dage, hvor Stressfar.dk ingen besøg havde overhovedet. Siden er besøgstallet heldigvis strøget i vejret, hvilket har været fantastisk at opleve.


Det første hele år lagde 1858 forskellige mennesker vejen forbi Stressfar.dk. Dengang var det en god dag hvis 5-10 mennesker klikkende på mindst én artikel eller side. To år senere lå det årlige besøgstal på 8.930 unikke besøgende. Det seneste hele år har 11.042 unikke besøgende lagt vejen forbi Stressfar, hvilket var 23,65 procent flere end året før.


Antallet af sidevisninger var knap 20.000, en stigning på 30,6 procent. Langt hovedparten af trafikken kommer via Google.dk. De fleste læser en enkelt artikel og forsvinder igen. En mindre del vender regelmæssigt tilbage.


Den mest læste artikel er med 4109 visninger artiklen om fif til træning af trætte øjne. Den næst mest læste artikel handlede om øvelser til at slippe af med spændinger og uro i solar plexus og har til dato haft 3717 visninger. Efter etableringen af medlemsområdet sidste sommer blev trafiktallene halveret men er nu så småt på vej op igen.


Selvom Stressfar.dk har oplevet stigende trafik har der været tæt på radiotavshed på sidens e-mail-konto, hvilket har undret mig en del. Jeg havde forventet og håbet på større interaktion med læserne men det har ikke været tilfældet. Der har dog været enkelte spørgsmål og søde kommentarer ind imellem, og tak for det.


Tak og på gensyn

Det var vist det. Til alle jer der har været med på rejsen – eller dele af den – skal lyde et stort tak. Jeg håber, at I har fået et eller andet med, som I kan bruge til noget. Om ikke andet, at I følte jer underholdt undervejs.


Jeg har fortsat en stærk tro på, at der mere end nogensinde er behov for at italesætte stress og mental sundhed i vores samfund, men det bliver så ikke i det setup, jeg havde håbet på. Jeg kan dog ikke love, at jeg helt vil afholde mig fra at skrive på Stressfar.dk, men det bliver i mindre omfang end hidtil. Måske ses vi?


Tak for denne gang.


Bh Kim


Tilmeld dig Stressfars nyhedsbrev her og få automatisk besked, når der er nyt. Kan du lide hvad du læser? Del, kommenter eller like på Facebook eller LinkedIn.

139 visninger0 kommentarer

Seneste blogindlæg

Se alle

Commentaires

Noté 0 étoile sur 5.
Pas encore de note

Ajouter une note
Kim Selsø med hænderne i siden

Tilmeld nyhedsbrev

- og få en gratis e-bog med 3 træningsprogrammer

Træn klogt med stress e-bog
bottom of page