Motion forebygger stress

Fysisk aktivitet holder din hjerne og krop toptrimmet og forebygger alvorlig stress. Motion styrker stressbremserne i din hjerne, herunder pandelappen, der varetager den logiske tænkning. Jo stærkere de neurale forbindelser til pandelappen er, jo bedre kan du håndtere stressede følelser og tanker. 

Hvis du ikke rører dig i hverdagen, bliver du lasket, slap og træt. Når du er træt, har du færre fysiske og mentale ressourcer at stå imod med, når det brænder på.  Derfor bliver du nemmere stresset.

Motion får dig tilbage i kroppen. Du mærker dig selv tydeligere, når du er fysisk aktiv, kroppen falder til ro og dermed er det nemmere at undslippe tankemylderet i hovedet. Er du presset i hverdagen, er det ekstra vigtigt at holde dig i gang fysisk. 

Dosèr din træning rigtigt

Fysisk aktivitet er godt ved alvorlige stresssymptomer, såfremt træningen doseres rigtigt. Ellers risikerer du, at motionen gør mere skade end gavn og forværrer stress-symptomerne. Man skelner mellem bevægelse og motion. Bevægelse er kendetegnet ved lav intensitet som fx yoga eller rolige gåture. Motion er fysisk aktivitet, hvor pulsen kommer op – men uden at du overanstrenger dig. 


Udfordringen er, at det kan være særdeles svært at mærke sin krop og sine grænser, når stresshormonerne pumper rundt i kroppen og tankemylderet er ved at drive en til vanvid. Træner du for ofte, med for høj intensitet eller for stor belastning i forhold til, hvad du kan holde til lige nu, opnår du den stik modsatte effekt af det du ønsker.  Overtræning fører kun til skader og tilbagefald. 

Kompetencer

Jeg er uddannet professionsbachelor i fysioterapi fra Professionshøjskolen Metropol i 2015. Jeg har arbejdet som fysioterapeut i Herlev Kommune og arbejder pt. for Quick Care, der er en del af Falck Health Care.

 

Professionelt har stress og stressrehabilitering min store interesse. Jeg har selv været igennem et langvarigt fysisk genoptræningsforløb efter et stresskollaps i 2016, og det har givet mig værdifuld viden om motion og stress. Den indsigt forsøger jeg nu efter bedste evne at give videre til andre via Stressfar.dk.

Jeg har siden min egen tur i gulvet læst alt, hvad jeg har kunne opspore af litteratur og forskning om motion og stress. Ud over mine egne praktiske erfaringer med genoptræning efter stress har jeg erfaring med træning af stresssygemeldte borgere i en kommune. 

 

Jeg har i mange år trænet regelmæssigt og har bred erfaring med konditionstræning, især løb, stabilitetstræning og styrke-træning.  Herudover har jeg erfaring med yoga- og pilatesrelaterede øvelser, balance, afspænding og udspænding.

Du kan finde min autorisation fra Sundhedsstyrelsen her & se mit eksamensbevis her.

Er du i tvivl om hvad du skal vælge?

Er du i tvivl om, hvorvidt jeg kan hjælpe dig er du altid velkommen til at kontakte mig til en uforpligtende snak.

Jeg kommer gerne med gode inputs og anbefalinger & viser dig gerne hvilke guides du kan læse. 

Derudover kan vi sammen finde ud af om du har brug for mere hjælp i form af mine træningsydelser eller sparring. 

 

Udfyld formularen, gerne med et par ord om dig selv og din situation og bliv ringet op på et aftalt tidspunkt.

 

Send dine spørgsmål her!