Støt på 10er
top of page

Risiko for tilbagefald

Uanset hvordan det går med at vende tilbage efter en langvarig stresssygemelding vil du formentlig opleve, at frygten for et nyt kollaps sidder i baghovedet. Selvom du for længst er kommet tilbage, og hverdagen går fint, kan din hjerne godt finde på at lave tricks med dig. 

 

Du vil opleve tanker om tilbagefald og frygt for, at du er i gang med at overanstrenge dig igen. Du vil opleve negative tanker om, at du har senfølger. At du aldrig bliver dig selv igen. Måske har du senfølger. Hvis du har, så vil de fylde mere, jo oftere du tænker på dem. Måske har du ikke, men du tror, at du har det.

 

Tankerne om tilbagefald vil komme uanset, om du rent faktisk er ved at overanstrenge dig eller det bare er noget, du bilder dig ind. Når du får de tanker, så stop op. Kig på dig selv udefra. Spørg dig selv:

 

  • Hvordan sover du om natten?

  • Presser du dig selv for meget?

  • Er dine ambitioner for høje?

 

Nogle gange vil svaret være, at du faktisk er under pres, men at det kun er kortvarigt. Det er okay. Andre gange vil du indse, at du har glemt at passe på dig selv i for lang tid, og så må du justere din hverdag. Det kan også være at du ikke laver for meget, at det er din hjerne, der fucker med dig.

 

Husk at det er okay at presse sig selv, hvis det er i afmålte perioder. Det får man ikke stress af.

tændstikmand der er ked af det
bottom of page