Støt på 10er
top of page

Journalist og fysioterapeut med et brændende engagement for stress og mental sundhed

Jeg er 54 år gammel. Jeg bor i Blovstrød med direkte udsigt til frodig natur på Høvelte Kasernes øvelsesterræn. Jeg er gift med Annet på 17. år og sammen har vi to teenagedøtre. Jeg har altid været glad for motion og træning og løber gerne et par gange om ugen.

 

Jeg holder med Brøndby i Superligaen, men jeg kommer sjældent på stadion. Jeg kan lide af dovne i sofaen til en krimi, læse truecrime, se comedy eller underholdningsprogrammet Stormester.

 

Jeg er uddannet journalist og siden fysioterapeut, jeg har aftjent værnepligt i Livgarden og været FN-soldat i Kroatien men først og fremmest er jeg mig, og det er jeg ganske godt tilfreds med.

 

Ordentlighed er en kerneværdi for mig. Jeg synes, at det er vigtigt at overholde aftaler, at behandle hinanden og sig selv med respekt. Jeg går op i, hvordan andre har det, og føler et ansvar for at handle, hvis noget ikke er okay.

 

Jeg er også et kreativt menneske. Jeg er ham, der sad og tegnede i stedet for at høre efter i skolen og valgte altid den frie opgave, når vi skulle skrive dansk stil.

 

Jeg elsker at gå på opdagelse og opdage nye steder eller finde svar på spændende spørgsmål. Da jeg var ung førte min nysgerrighed og eventyrlyst mig på spændende rejser til fjerne egne af verden med rygsæk og gåpåmod som eneste følgesvend.

 

Jeg er monotasker. Jeg hader multitasking. Jeg er til fordybelse og grundighed. Jeg er også en fri sjæl, der ikke kan fordrage, at være under tøflen. Særligt ikke af chefer, der ånder mig i nakken fra jeg møder til jeg går hjem. 

Min personlige historie med stress

Livet består af opture og nedture og flere opture, og så dør vi. Jeg har selv prøvet at blive slået omkuld med alvorlig stress, hvilket jeg personligt synes var en pæn nedtur.

 

Faktisk er det det mest modbydelige, jeg nogensinde har prøvet, og jeg vil ikke ønske det for min værste fjende. Det var i 2016 et år inde i mit første job som nyuddannet fysioterapeut.

 

I månedsvis stavrede jeg rundt som et rystende vrag med sløret syn, spændinger, angst og alt det andet lort, der følger med stress.

 

Oven i kom slagsmålet med min arbejdsgiver, pinag-tige sygesamtaler og et mislykket forsøg på at starte op igen.

 

Det tog i alt 11 måneder at krabbe mig igennem sygemeldingen, indtil jeg var så tilpas rask, at jeg kunne træde ind i dagpengesystemet.

 

Det var absolut ikke, fordi jeg var klar til et job men mere, fordi jeg var rædselsslagen for kommunens trusler.

2016-08-24 13.47_edited.jpg

Undervejs i forløbet havde jeg sagt mit job som fysioterapeut op og da jeg raskmeldte mig, var jeg stadig ikke i stand til at skrive en sammenhængende tekst. Og slet ikke at indgå i et job med krav og forpligtelser.

 

Jeg var i dagpengesystemet i 10 måneder, som jeg brugte på at træne mig selv op fysisk, psykisk og kognitivt. Jeg var derefter selvstændig kommunikationskonsulent i en periode indtil min psykolog en dag sagde, at jeg var nødt til at prøve fysioterapien af igen.

 

Jeg vendte tilbage til fysioterapien i et deltidsjob januar 2019, og det var først herefter, at jeg slap af med de sidste rester af stress og angst. Siden er jeg kommet mig helt og arbejder i dag som fysioterapeut og kontaktperson i psykiatrien.

Læs om formålet med Stressfar.dk

Stressfar i TV2

tv2 logo

47-årige Kims Selsø har sat sig for at slå hul på et emne, mange mænd har svært ved at tale om: stress.

Alle advarselslamperne blinkede. Tankemylder, desorientering, synsbesvær og trykken for ørene. Kims Selsø havde arbejdet som fysioterapeut i 11 måneder, da kroppen sendte ham et kraftigt signal om, at noget var helt galt. Se videoen & læs artiklen her!

Stressfar i Finans

finans logo

Det er svært at råbe ud fra alle hustagene at man er sårbar. 

Hver femte mand har højt stressniveau, men kun få finder vej til behandling. Derfor har Københavns Kommune sat gang i kampagnen ”Du har stress, mand!”. Læs om Kim Selsø der oplevede kraftige symptomer, da han gik ned med stress. Læs artiklen her!

Værdien i at hjælpe

På Stressfar.dk finder du underholdende og - forhåbentlig - brugbare indlæg og artikler fra stress-helvedets skyttegrave: En coktail af faktuel viden, personlige erfaringer og råd om fysiske symptomer, følelser, tanker, meditation, alternativ behandling, motion, chefer, familie og børn, lykkepiller og meget andet.

Hvor lang tid går der, før jeg bliver normal? Hvem kan hjælpe mig, og hvad skal jeg vælge i junglen af tilbud? Hvordan takler jeg en ferie med børn uden at få pip? Hvad stiller jeg op med svigermor, der blander sig hele tiden?

Bloggen er ment til dig der ønsker svar på ovenstående spørgsmål. Det er en portal, hvor jeg har samlet en stor portion information omkring stress, som kan hjælpe dig ud af en stressramt periode.

Du kan gå direkte til bloggen her.

Kim Selsø ude i naturen
bottom of page