Støt på 10er
top of page

Journalist og fysioterapeut med et brændende engagement for stress og mental sundhed

Jeg hedder Kim Selsø, er 53 år og stifter af Stressfar.dk. Jeg er gift med Annet og har to piger på 12 og 15 år. 

 

Jeg er uddannet journalist fra Danmarks Journalisthøjskole i 1998, og tilbragte de første mange år af min karriere på forskellige medier som udøvende journalist, herunder Nordjyske Stiftstidende og Nyhedsmagasinet Ingeniøren.

 

I 2011 valgte jeg at skifte spor og blive fysioterapeut. Som færdiguddannet fysioterapeut fik jeg i 2015 mit første job i Herlev Kommune, hvor jeg nåede at være i 11 måneder, inden jeg måtte sygemelde mig med stress. Jeg blev raskmeldt i januar 2017. I oktober samme år etablerede jeg Stressfar.dk i håbet om at bruge mine erfaringer til at hjælpe andre stressramte.

 

Efter et længere tilløb, hvor jeg bl.a. arbejdede som freelancejournalist, vendte jeg i januar 2019 tilbage til fysioterapeutfaget i form af et job hos Falck Quick Care i Holbæk Kommune. Opgaverne var en blandet landhandel af træning og funktionsafklaring. Blandt de mange borgere var en del med angst og stress, og her fik jeg rig lejlighed til at øse af mine egne erfaringer og viden. 

I april 2022 valgte jeg at tage skridtet fuldt ud og blive psykiatrisk fysioterapeut i Akuthuset på Psykiatrisk Center Ballerup, hvor jeg har været siden. En vigtig del af jobbet er at vejlede patienterne i brugen af angstdæmpende teknikker som vejrtrækningsøvelser, ball-stik, afspænding eller sanse-øvelser. 

Mine personlige erfaringer med stress har sammen med min baggrund som fysioterapeut givet mig værdifuld indsigt i forebyggelse og behandling af stress og mental sundhed, en indsigt jeg efter bedste evne forsøger at give videre til dig via Stressfar.dk.

Læs mere om Stressfar.dk og sidens formål.

Stressfar i TV2

tv2 logo

47-årige Kims Selsø har sat sig for at slå hul på et emne, mange mænd har svært ved at tale om: stress.

Alle advarselslamperne blinkede. Tankemylder, desorientering, synsbesvær og trykken for ørene. Kims Selsø havde arbejdet som fysioterapeut i 11 måneder, da kroppen sendte ham et kraftigt signal om, at noget var helt galt. Se videoen & læs artiklen her!

Stressfar i Finans

finans logo

Det er svært at råbe ud fra alle hustagene at man er sårbar. 

Hver femte mand har højt stressniveau, men kun få finder vej til behandling. Derfor har Københavns Kommune sat gang i kampagnen ”Du har stress, mand!”. Læs om Kim Selsø der oplevede kraftige symptomer, da han gik ned med stress. Læs artiklen her!

Værdien i at hjælpe

På Stressfar.dk finder du underholdende og - forhåbentlig - brugbare indlæg og artikler fra stress-helvedets skyttegrave: En coktail af faktuel viden, personlige erfaringer og råd om fysiske symptomer, følelser, tanker, meditation, alternativ behandling, motion, chefer, familie og børn, lykkepiller og meget andet.

Hvor lang tid går der, før jeg bliver normal? Hvem kan hjælpe mig, og hvad skal jeg vælge i junglen af tilbud? Hvordan takler jeg en ferie med børn uden at få pip? Hvad stiller jeg op med svigermor, der blander sig hele tiden?

Bloggen er ment til dig der ønsker svar på ovenstående spørgsmål. Det er en portal, hvor jeg har samlet en stor portion information omkring stress, som kan hjælpe dig ud af en stressramt periode.

Du kan gå direkte til bloggen her.

Kim Selsø ude i naturen
bottom of page