Støt på 10er
top of page

Stresstesten - hvor meget motion må jeg dyrke?

Om Stressfars stresstest - læs inden du starter

Dette er ikke en stresstest i traditionel forstand. Du får med andre ord ikke et svar på, hvor stresset du er. Det ved du formentlig godt allerede. Stressfars Stresstest er en test for dig, der døjer med stress og gerne vil hjælpe dig selv ved at være fysisk aktiv men ikke aner, hvor meget eller hvor lidt motion der er godt for dig – og hvad du må lave.

 

I princippet er det ligegyldigt, om du er sygemeldt. Det er også ligegyldigt, om du har været stresset i længere eller kortere tid. Det afgørende er din tilstand lige nu, fysisk og psykisk. Er du klar til træning eller er det bedre at vente lidt? Det kan være svært selv at afgøre. Testen har jeg lavet som en hjælp til dig, så du kan få noget motion ind i din hverdag uden at forværre din tilstand. Som du sikkert allerede ved, har motion en række gunstige effekter på helbreddet. Det gælder også i forhold til stress. Men – og der er et stort MEN! En stresset hjerne og en stresset krop er meget sårbar, så mit bedste råd er, at du hellere laver for lidt end for meget. 

 

Udsagn om stress

I testen kommer jeg med en række udsagn, der bl.a er relateret til symptomer, varighed af din stress og erfaring – eller mangel på samme – med motion. Formålet er at afdække så præcist som muligt, hvad din krop kan holde til fysisk lige nu. Nederst kan du se min anbefaling til, hvilken form for motion du i din nuværende tilstand kan klare.

 

Stressfars Motionstest bygger på mine egne erfaringer med motion og stress fra da jeg selv var sygemeldt med stress i 11 måneder i 2016. Derudover tager jeg udgangspunkt i tilgængelig evidens om motion og stress samt praktiske erfaringer med træning af stressramte borgere i mit job som fysioterapeut.

 

Usikkerhed

Enhver test af den her type har en indbygget usikkerhed, da jeg i sagens natur ikke har talt med dig personligt. Hvis du er i tvivl, så vil jeg altid anbefale, at du tager en personlig snak med din læge, en stresscoach eller en fysioterapeut, der ved noget om motion og stress. Du er også velkommen til at kontakte mig med spørgsmål på ks@stressfar.dk

tændstikmand der sjipper
bottom of page