Støt på 10er
top of page
  • Kim Selsø

Hjælp til kognitive symptomer efter stress: Træner hukommelse, koncentration og overblik

Opdateret: 7. jun.

Er du en af de mange, der stadig bøvler med hukommelse og koncentration, efter du har været nede med stress?


Stressfar.dk har i samarbejde med firmaet Dialoogle udviklet en træningspakke til dig, der oplever vedvarende kognitive symptomer efter stress, f.eks. nedsat hukommelse, dårlig koncentration, mental udtrætning og lignende.


Det er ikke en mirakelkur, der kan give dig en hukommelse som en elefant på 4 uger. Du skal heller ikke forvente, at du pludselig kan håndtere et stressfyldt arbejdsmiljø med alt for mange opgaver, elendig ledelse, støj og konflikter. Det kan de færreste.


Hjernen er en muskel
Hjernen er som en muskel. Den kan trænes op igen efter en skade, og det gælder også stress.

Men hvad kan du så forvente? Du får en trædesten, der kan få dig i gang med at udfordre dig selv og din hjerne i dit eget tempo. Når du er klar, kan du bygge videre selv.

Hvem kan have gavn af pakken?

Du har været ramt af alvorlig stress men er nu nogenlunde på vej tilbage fysisk og psykisk. Du har mere overskud i hverdagen men oplever dog stadig, at du er træt i hovedet og har svært ved at løse de samme opgaver som før.


Det føles til tider som om, at din hjerne kører i slæbegear. Du har måske trukket dig socialt, fordi du har svært ved at rumme mennesker, du har problemer med at være i situationer, hvor der er mange input eller sker meget, f.eks. et indkøbscenter eller en fest, og din hukommelse er mærkbart nedsat.


Du skal ville det

Jeg ved af erfaring, at det kan tage lang tid at få hjernen i gear igen. Fra mit professionelle virke som fysioterapeut ved jeg også, at det er nødvendigt at udfordre sig selv, hvis man vil udvikle sig.


Du får med andre ord ikke din hjerne tilbage i topform ved at gemme dig bag nedrullede gardiner, spise chips og se Die Hard eller Tårnfugle på Netflix. Sorry. Så nem er virkeligheden ikke.


Du skal ville det, hvis du vil have det bedre. Men du skal ikke anstrenge dig. Vedholdenhed er godt. Desperation er ikke. Det gælder uanset hvilke metoder du benytter: Psykoterapi, psykolog, billedkort, hjernetrænings-apps. Same shit.


Hvis du ikke gør en indsats, får du ikke noget ud af det men hvis du gør for meget, kan det give bagslag.

Billedkort fra Dialoogle til stress
Sådan her ser de ud, billedkortene fra Dialoogle. Materialet er rustik karton. Alle fotos i en serie indeholder forskellige motiver. Foto: Dialoogle.

Træning af kognitive symptomer ved stress: Det får du

Øvelserne er tænkt som en løftestang, der kan give dig det første blide skub tilbage i god hjerneform. De er lavet, så du kan udføre dem i dit eget tempo hjemme hos dig selv. Du bestemmer selv, når du er klar til at udfordre dig selv i den virkelige verden.


Indhold:

Pakke indeholdende et sæt med 15 kvalitets-billedkort fra Dialoogle.

Grundig øvelsesinstruktion til 7 kognitive øvelser målrettet genoptræning efter stress. Øvelserne træner især din opmærksomhed, hukommelse og koncentrationsevne.

Medfølgende guide, hvor du kan finde inspiration til videre træning og gode råd til, hvordan du sikkert og effektivt træner dine kognitive funktioner i hjernen.

Råd til hvordan du progredierer din træning og hvilke faresignaler du skal holde øje med.


Du kan læse mere om billedkort og om hvordan billeder kan påvirke hjernens visuelle centre i artiklen Træn din hjerne skarp med billedkort.
Læs også:
Tilmeld dig Stressfars nyhedsbrev og få automatisk besked, når der er nyt. Kan du lide hvad du læser? Del, kommenter eller like på Facebook eller LinkedIn eller send en e-mail med ris eller ros til ks@stressfar.dk


132 visninger0 kommentarer

Comments

Rated 0 out of 5 stars.
No ratings yet

Add a rating
Kim Selsø med hænderne i siden

Tilmeld nyhedsbrev

- og få en gratis e-bog med 3 træningsprogrammer

Træn klogt med stress e-bog
bottom of page