Støt på 10er
top of page
  • Kim Selsø

Strækøvelser til stress: Giv slip på uro og spændinger i nakke og skuldre

Opdateret: 12. sep. 2023

Brystmuskler og skuldermuskler er sammen med den øverste del af ryggen, nakke og ansigt nogle af de steder, spændinger ofte sætter sig, når vi er stressede. Her får du en håndfuld øvelser til at udspænde de ømme muskler.


Der findes to basisteknikker, du kan benytte, når du laver udstrækning. Hold strækket 20-40 sekunder inden du skifter til modsatte side.


Kan du lide hvad du læser? Tilmeld dig Stressfars

nyhedsbrev her og få automatisk besked, når der er nye øvelser,

tips eller værdifuld viden. Del, kommenter eller like på Facebook eller LinkedIn.


Husk at spænde op omkring navlen og dit center før hver øvelse, så du er stabil i lænden. Ved du ikke, hvordan man gør det? Sug navlen ind mod rygraden, giv derefter en smule slip igen, så du kan trække vejret normalt. Oprethold spændingen i muskelkorsettet mens du laver hver øvelse.


1) Udspænd arme og bryst

Når du skal spænde brystmusklerne ud, stiller du dig i en dørkarm, ved et træ eller lignende. Placer underarmen mod karmen/ træet i højde med skulderen og drej langsomt kroppen væk til du mærker et stræk i brystet.


Udgangsstillingen ser cirka sådan her ud. Varier øvelsen ved at strække armen nedad og presse håndfladen mod træet samtidig med at du drejer overkroppen.

Foto: Annet Krogsdam.


2) Stræk siden og skuldrene

Stil dig med en hoftebredde mellem fødderne. Før armen langsomt og kontrolleret over hovedet, så kroppen bøjer til den ene side. Hold stillingen i underkroppen, så hele bevægelsen sker i overkroppen.


Øvelsen kan godt være lidt udfordrende for os, der er lidt stive i det. Sørg for ikke at rotere i ryggen. Foto: Annet Krogsdam.


3) Slip spændinger i bryst og skuldre

Fold hænderne bag ryggen og stræk armene, skyd brystkassen frem og skulderpartiet bagud indtil du mærker et stræk i brystmusklerne.


Øvelsen her er rigtig fin til at løsne uro og spændinger efter stress. Foto: Annet Krogsdam.


4) Stræk de ømme halsmuskler

Fordelen ved den her øvelse er, at den er rigtig god til at strække ømme halsmuskler. Minusset er, at man risikerer at se en smule dum ud, når man herefter øger strækket ved at skyde underlæben opad.


Kig op - og hvis der ikke er nogen der kigger - pres underlæben opad og skuldrene ned og bagud. Foto: Annet Krogsdam.


5) Stræk nakken, kig til siden

Igen en god øvelse for halsen. Drej hovedet til hver side til du mærker et godt stræk.6) Stræk nakken, hæld vand ud af øret

Ret dig op, skub skuldrene bagud og spænd op omkring lænden som anført ovenfor, så du ikke ligner en slatten karklud. Læn hovedet til den ene side, så øret nærmer sig skulderen. Når du ikke kan komme længere kan du – blidt – lægge en hånd på hovedet og øge trækket en smule. Pas på ikke at spænde eller løfte modsatte skulder samtidig. Varier øvelsen ved at ændre hovedets hældning, så øret ikke længere er lige over skulderen.


Du kan eksperimentere med at ændre hovedets vinkel en smule, så strækket rammer andre muskler. Sørg for at presse blidt med hånden. Foto: Annet Krogsdam.


Læs også:
Hvis du syntes, at artiklen var interessant så tilmeld dig Stressfars nyhedsbrev. Du er også velkommen til at dele eller like på Facebook eller Linkedin.


Har du kommentarer, ris eller ros så skriv gerne en mail på ks@stressfar.dk.

7.197 visninger0 kommentarer

Seneste blogindlæg

Se alle

Comments

Rated 0 out of 5 stars.
No ratings yet

Add a rating
Kim Selsø med hænderne i siden

Tilmeld nyhedsbrev

- og få en gratis e-bog med 3 træningsprogrammer

Træn klogt med stress e-bog
bottom of page