Støt på 10er
top of page
  • Kim Selsø

3 tips til Facebookgrupper for mennesker med stress, belastningsreaktion eller tilpasningsreaktion

Opdateret: 6. jun.

Mange mennesker er så flove over at være ramt af stress, at de af al magt forsøger at skjule, at de har det dårligt. Det er en skidt strategi, fordi isolation og ensomhed gør det meget værre.


Social kontakt og nærhed med andre mennesker udløser hormonet oxytocin i kroppen, der er med til at genopbygge og hele vores organisme. Samtidig er det nemmere at abstrahere fra sine stresstanker, når man laver noget sammen med andre.

Forum for stressramte på Facebook
Forum for Stressramte er en af flere Facebookgrupper, hvor du kan møde andre med stress og få råd og inspiration.

Hvis du gerne vil have det bedre, skal du derfor gøre det stik modsatte af at gemme dig. Del din utilstrækkelighed, dine tanker og bekymringer med andre, tal højt om, hvordan du har det og oplev, hvordan byrden med et snuptag bliver en smule lettere at bære.


Hvis du ikke har lyst til at tale med kollegaer, din familie eller venner og hader tanken om en psykolog, så er der heldigvis andre og mere diskrete muligheder.


Facebookgrupper om stress

På Facebook findes flere grupper, hvor mennesker med stress kan møde andre i samme situation. Det kan være helt livgivende at opdage, at man ikke er alene om at have det ad helvede til og at nogle har det meget værre end en selv.


Belastningsreaktion, tilpasningsrektion eller BDS

Målgruppen for grupperne er mennesker, der er ramt af stress i forskellige varianter og sværhedsgrader, fx belastningsreaktion, tilpasningsreaktion, udbrændthed, BDS osv.


Her er 3 tips til Facebook-grupper om stress:


1. Forum for stressramte

Forum for stressramte er etableret af Stressforeningen, der desværre måtte lukke for nylig på grund af manglende opbakning. Facebook-gruppen eksisterer dog stadig og har i skrivende stund 909 medlemmer, der hjælper hinanden med store og små spørgsmål om stress og giver hinanden råd og opbakning. Et rigtig godt sted at møde ligesindede.


2. Tag stress alvorligt

Tag stress alvorligt er en Facebook-gruppe om stress til stressramte, som administreres af Lars Lautrup Larsen, der tidligere var involveret i Stressforeningens arbejde. Gruppen har 819 medlemmer. Mange af indlæggene er baseret på blogindlæg på Lars Lautrup Larsens blog med samme navn.


Der diskuteres både politik og behandling og alt muligt andet med udgangspunkt i stress. Siden har eksisteret i mange år og er værd at besøge, hvis man er interesseret i stress ud fra et samfundsperspektiv.


3. Belastningsreaktion, udbrændthed, stresskollaps…

Sygeplejerske og stresscoach mv. Linda Clod Præstholm skriver om stress på sin blog og administrerer derudover Facebookgruppen Belastningsreaktion, udbrændthed, stresskollaps, kronisk stress, burnout, der har 612 medlemmer. Hun har også en postcast under navnet Samtaler om stress.


Kender du til Facebookgrupper eller andre online-fællesskaber om stress, som er værd at give videre? Så send mig en e-mail på ks@stressfar.dk, så skriver jeg dem på listen.Læs også:Tilmeld dig Stressfars nyhedsbrev her og få automatisk besked, når der er nyt. Kan du lide hvad du læser? Del, kommenter eller like på Facebook eller LinkedIn.

195 visninger0 kommentarer

Seneste blogindlæg

Se alle

留言

評等為 0(最高為 5 顆星)。
暫無評等

新增評等
Kim Selsø med hænderne i siden

Tilmeld nyhedsbrev

- og få en gratis e-bog med 3 træningsprogrammer

Træn klogt med stress e-bog
bottom of page