Støt på 10er
top of page
  • Kim Selsø

4 fif til synsforstyrrelser på grund af stress: Sådan lindrer du trætte, ømme og stressede øjne

Opdateret: 9. jun.

Her kan du læse fire tips, der kan lindre synsforstyrrelser på grund af stress, især symptomer omkring øjnene ved alvorlig stress:


Synsforstyrrelser ved stress, her er de 4 tricks:


1) Se farven sort

Det er ikke kun ansigtsmusklerne, der skriger af ømhed, når du er meget stresset. Øjnene kan også være meget trætte og ømme. Her kan øvelsen ”se farven sort” hjælpe.


Kim Selsø laver stress-øvelsen "se farven sort".
Øvelse "Se farven sort" er den mest effektive øvelse, jeg kender, til at stresse af i øjnene. Foto: Alice Bonnichsen.

Sådan gør du:

Sæt dig på en stol med åbne øjne og albuerne hvilende på bordet foran dig. Det er nemmest, hvis du befinder dig i et mørkt rum. Jeg har selv praktiseret øvelsen siddende på toiletkummen med albuerne støttende på håndvasken.


Hold dig for øjnene med begge hænder og anbring fingrene som en skål, så alt lys lukkes ude.


Sid i stilhed med åbne øjne i nogle minutter og forestil dig farven sort. Øvelsen skulle efter sigende få øjnene til at slappe af. Min oplevelse er, at den virker.


2) Ansigtsmassage

Massage sætter gang i blodomløbet og kroppens udrensning af affaldsstoffer. Det er lidt svært at give sig selv ryg og skuldermassage, men hvad angår spændingerne i ansigtet og især omkring øjnene, kan du selv gøre noget. Områderne omkring øjne, kæber, tindinger og pande kan blive meget ømme, når man er stresset og spænder meget op.


Kan du lide hvad du læser? Tilmeld dig Stressfars

nyhedsbrev her og få automatisk besked, når der er nye øvelser,

tips eller værdifuld viden. Del, kommenter eller like på Facebook eller LinkedIn.


Sådan gør du:

Sæt dig i en behagelig stilling. Kør tommelfingeren henover de ømme områder i små cirkler med et passende tryk.

Er der steder, hvor du er særligt øm, fx på øjenbrynene, kan det hjælpe af trykke på det ømme punkt med en finger og holde trykket i et minuts tid. Det gør djævelsk ondt, men det virker, er min erfaring.


3) Træning af øjenmuskler

Tip nummer tre handler om at give dine øjne lidt fitness. Det er en mulighed, at dine problemer med synet kan hænge sammen med ubalancer i øjenmusklerne.


Sådan gør du:

Sæt dig i en behagelig stilling, hvor du har mulighed for at se på noget langt væk og tæt på uden at skifte stilling. Slap af i øjnene under hele øvelsen, ikke stirre.


Hold din ene pegefinger i en afstand af cirka 20 cm fra næsen. Fokuser skiftevis på din pegefinger og på noget længere væk, fx et træ i horisonten. Tænk på et kamera der zoomer ind og ud. Gentag 10 gange.


Kig skiftevis op i loftet og ned på dine knæ uden at flytte hovedet. Gentag 10 gange.

Kig skiftevis til højre og venstre uden at flytte hovedet. Gentag 10 gange.


Roter øjnene rundt i yderkanten af dit synsfelt uden at flytte hovedet. Først venstre om og så højre. Gentag 10 gange.


Slut af med øvelsen Se farven sort.


4) Creme og øjendråber til stressede øjne

Mit sidste tip til dig kommer fra apoteket. Øjendråber til trætte øjne kan købes på apoteket. Jeg brugte Visine, men der findes garanteret et hav af andre produkter.


Ud over øjendråberne fik jeg et godt tip af en apoteker, som har været til stor hjælp for mig: Cremen med navnet Toleriane Ultra. Den smøres på huden omkring øjnene.


Har du selv nogle gode råd til at mindske spændinger i kroppen, så skriv gerne en kommentar eller send en mail.Find flere øvelser her:


Husk at tilmelde dig Stressfars nyhedsbrev, hvis du ikke allerede har gjort det. Del eller like på Facebook eller Linkedin, hvis du kan lide, hvad du læser.

9.004 visninger0 kommentarer

Commentaires

Noté 0 étoile sur 5.
Pas encore de note

Ajouter une note
Kim Selsø med hænderne i siden

Tilmeld nyhedsbrev

- og få en gratis e-bog med 3 træningsprogrammer

Træn klogt med stress e-bog
bottom of page